Стадион Кароу Роуд

Детайли

Кароу Роуд е стадион разположен в Норич, Норфолк, Англия и е домът на Норич Сити. Съоръжението се намира в източната част на града, недалеч от ЖП станция Норич и река Уенсъм.
Carrow Road
Наименование: Кароу Роуд
Построен: 1935 г.
Капацитет: 27 244 зрители
Размери на полето: 104×68 m

Трибуни

Стадион Кароу Роуд се състои от четири основни трибуни (сектора):

Norwich-Stands

 
Баркли трибуна – североизточна част, кръстена на Капитан Евелин Баркли, бивш вице-президент на клуба. През 1992г. е направена реконструкция на трибуната, като са направени две нива. На тази трибуна се събират най-гръмогласните привърженици на клуба.
Норич&Питърбро трибуна – югозападна част, известна в миналото с името Ривър Енд трибуна, се намира в близост до река Уенсъм. Сегашното си име носи от 1990г.
Джефри Уотлинг Сити трибуна – северозападна част, кръстена на бившия президент на Норич, починал през 2004г. Това е централната трибуна, която е най-малка като капацитет, но включва ВИП ложата и зоната за пресата.
Саут трибуна – югоизточна част, носи името на Сър Артър Саут – виден политик от Норфолк. От 2004г. до 2016 г. носи името Джаролд по сключен договор за спонсорство с едноименния търговски център.

Други приложения

Международен футбол

Кароу Роуд е домакинствал пет мача на английския национален отбор до 21 години, където младите лъвове са спечелили всичките си срещи. На стадиона обаче, никога не се е играл мач на мъжкия национален тим на Англия.

Музикални събития

Стадионът е домакинствал и на няколко музикалнисъбития. Концерти изнасят: Стейтъс Куо през 1997 г., Елтън Джон през 2005 г., Джордж Майкъл през 2007 г. и Род Стюарт през 2011 г.