Норич приключи предсезонна подготовка 2017-18

Марли Уоткинс
Марли Уоткинс отбеляза в мача Норич-Брайтън

Предсезонна подготовка 2017-18 на Норич приключи с равенство (1-1) в мач срещу елитния Брайтън. Отборът на „канарчетата“ остана непобеден във всичките си осем контроли, като постигна шест победи и две равенства. Ето и всички резултати и голмайстори в контролите на Норич:

Контролите

[05 юли-21.30ч.] Коб Рамблърс-Норич 0-5 (Марио Вранчич, Нелсон Оливейра, Джеймс Мадисън, Алекс Тетей и Алекс Притчард)

[08 юли-17.00ч.] Луистофт-Норич 1-5 (Камерън Джером, Стивън Нейсмит, Марли Уоткинс, Марио Вранчич и Нелсон Оливейра)

[11 юли-21.45ч.] Стивънидж-Норич 2-2 (Нелсон Оливейра (д) и Алекс Притчард)

[15 юли-16.00ч.] Кембридж-Норич 0-2 (Джош Мърфи и Бен Годфри)

[19 юли-20.00ч.] Дуисбург-Норич 0-2 (Нелсон Оливейра (2)))

[21 юли-20.00ч.] Арминия Билефелд-Норич 1-3 (Джош Мърфи и Бен Годфри)

[25 юли-21.45ч.] Чарлтън-Норич 0-2 (Джош Мърфи и Бен Годфри)

[29 юли-17.00ч.] Норич-Брайтън 1-1 (Марли Уоткинс)

Във всичките си изиграни мачове „канарчетата“ бяха отбора, който контролираше играта с агресия в полузащитата, стабилна отбрана и разнообразна атака. В двубоите си футболистите на Фарке отбелязаха общо 22 гола и допуснаха 5 гола.

Схемата на игра

Новата схема на игра, която Даниел Фарке налага 4-1-4-1, като по време на някои от двубоите тя се трансформира в 3-5-2, показа отлични резултати и вероятно тези схеми ще бъдат водещите в предстоящите мачове от сезона.

Футболистите

В срещите направи впечатление подобрената игра в защита на отбора, както и отличното включване на новите попълнения в състава – най-вече Марио Вранчич и Марли Уоткинс.

Подхода и опита на Даниел Фарке в работата с млади футболисти в Борусия Д II, може би ще даде резултат и в Норич, като доказателство на това е налагането на младия талант на английския футбол Джеймс Мадисън в титулярния състав на отбора. Дали 19-годишния футболист ще се възползва от предоставения му шанс, предстои да разберем, но едно е ясно, той притежава качествата да бъде новата звезда в Чемпиъншип през този сезон.

Контузиите

За съжаление за старта на шампионата тимът на Норич няма да може да разчита на контузилите се по време на подготовката Тим Клозе, Алекс Притчард и Уес Хулахан.

От проведената подготовка и изиграните контролни мачове, може да си направим извода, че пред състава на Норич има всички предпоставки да изиграе един отличен сезон и да възвърне елитния си статут.