Норич уволни Алекс Нийл

Младият шотландец вече не е мениджър на клуба.

От Норич Сити официално съобщиха, че мениджъра на отбора Алекс Нийл най-накрая е уволнен.

Бордът на клуба е взел трудно решение, но всички са били единодушни в решението си, че младия шотландец вече не трябва да води тима на „канарчетата“.

Нийл помогна на клуба да спечели промоция във Висшата Лига, след като се присъедини към отбора през Януари 2015 г, но още през следващия сезон Норич изпадна.

Предизвестено уволнение с много закъснял ефект. Норич на практика е загубил шансове за борбата, за попадане в шестицата и сезона вече се доиграва.

Алекс Нийл показа доста слаби моменти във воденето на тима през този сезон и постави на карта качествата си на мениджър след като не успя да се справи с кризата в Норич за 5 месеца.

Ръководството на „канарчетата“ даде изключително много време на шотландеца, но той се провали тотално и доведе отбора до 8 място, 10 кръга преди края.

Оттук нататък е изключително важно да се подходи внимателно към избора на нов мениджър, защото още един неуспешен сезон в Чемпиъншип би бил пагубен за  бъдещето на Норич.

Тимът на Норич притежава изключително опитни и качествени футболисти за нивото, в което се състезава и това е ключов момент, който в съчетание с правилния мениджър би завел клуба отново в най-високото ниво на английския футбол.