Норич назначи Даниел Фарке за старши треньор

Германецът Даниел Фарке е първия чужденец в историята на клуба, който застава начело на Норич.

Ръководството на Норич, в лицето на новоназначения спортен директор Стюарт Уебър избра Даниел Фарке за нов старши треньор на отбора. 40-годишният германски футболен специалист подписа договор с „канарчетата“ за две години. Той идва от втория тим на Борусия Дортмунд заедно с Едмънд Ример, който ще поеме поста помощник треньор.

Първите думи на Фарке след назначението бяха: „Аз съм много развълнуван да бъда тук, това е голямо прикючение за мен„.

Уебър добави: „Щастлив съм да поздравя Даниел с добре дошъл на борда. Той беше изключителен кандидат и на мен ми отне доста време да разбера неговите методи на работа„.

На пръв поглед назначанието на Даниел Фарке е много изненадващо. Отбора на Норич имаше времето от 10 март до момента да избере най-подходящата кандидатура и се спря на никому неизвестния германец. Но времето ще покаже дали избора на борда е бил правилен.

Моите първи впечатления за Фарке са:

  1. Това че Фарке е възпитаник на германската треньорска школа определено ще подейства на тима положително. Очаквам той да наложи повече респект и дисциплина в съблеканлята, което определено липсваше при Алекс Нийл.
  2. Неговата философия за футбола, повече владение на топката, стабилна защита и агресивно нападение са впечатляващи и със сигурност това ще донесе подобрение в играта на отбора.
  3. Неопитността на Фарке е негов голям минус и може да му изиграе лоша шега. Футболът в Англия е различен от другите първенства и ще му трябва много да поработи, за да компенсира този недостатък. Но пък примерите с Юрген Клоп и най-вече Дейвид Вагнер са обнадеждаващи.
  4. Това, че Фарке желае да включи в екипа си Алън Ървайн (бивш помощник на Алекс Нийл и временно и.д. мениджър) е определено страхотен първи ход от негова страна. Това ще му спести време да опознае играчите и стила на игра.

Все пак си мисля, че ръковдството на Норич направи добър избор и Даниел Фарке ще се окаже правилния човек, който да върне „канарчетата“ във Висшата лига.